Ota yhteyttä

VIRTATALON TAIDE ON OSA TOIMITILAKIINTEISTÖN IDENTITEETTIÄ

Kotimaista taidetta on nostettu näyttävästi esille Virtatalossa. Taide työympäristössä inspiroi ja kannustaa luovaan ajatteluun, herättää positiivisia tunteita ja keskustelua. Virtatalossa ensimmäinen teos tervehtii kiinteistöön tulijaa jo pääaulassa.

Putous

Kotimaisen abstraktin kuvanveiston uranuurtajan, Raimo Utriaisen (1927-1994), 17 metriä korkea säleveistos on vuodelta 1987. Utriainen toteutti urallaan nelisenkymmentä julkisten tilojen teosta ja oli sukupolvensa menestynein ja kansainvälisin monumenttiveistäjä. Hänen tunnusmerkikseen muodostuivat alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä kootut massiiviset säleveistokset.

Tuonelan Virta

Kuvanveistäjä Pekka Pitkäsen (s. 1950) teos Tuonelan Virta hankittiin Virtataloon vuonna 2020. Teoksessa kehystetty kangas on pinnoitettu yhdistelmätekniikalla, jossa on käytetty rautaa, hiiltä ja vettä. Veden vaikutuksesta raudan ruostuminen tuo erilaiset luonnonvärit, kuten okranpunaisen sävyt, kirkkaasti esille. Pitkänen saa inspiraationsa historiasta, kuten rauta- ja pronssikaudesta sekä oman elämän kokemuksista. Tuonelan Virta kuuluu kuvanveistäjän Kalevala-aiheiseen tuotantoon.

Valon lähde

Tunnustetun tekstiilitaiteilijan, Kirsti Rantasen (1930-2020), kookkaat tekstiilityöt suunniteltiin varta vasten Virtataloa varten ja ne on vuokrattu toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella kiinteistöosakeyhtiölle Fortumin Taidesäätiöltä. Ryijyt pääsevät parhaiten oikeuksiinsa niiden alkuperäisessä ympäristössä ja tuovat iloa silmälle kaikille kiinteistössä liikkuville.

Virran voima

Veden liikkeet ja aaltomaiset vaikutteet näkyvät Kirsti Rantasen (1930-2020) suunnittelemissa ryijyissä. Rantasen teoksissa luonnonmateriaalit yhdistyvät perinteiseen kudontatekniikkaan. Monumentaaliset ryijyt on kutonut Heljä Wiljander.

Virtatalo logo

TULE VIRTATALOON

Meillä on tilaa eri kokoisiin tarpeisiin.
Muuta taloon tai vuokraa kokoustilat