Virtatalon uusi ravintola Solare tarjoilee arkisin laadukasta, tuoretta ja terveellistä lounasta. Sopiva vaihtoehto löytyy niin sekaanille, vegaanille kuin kasvissyöjällekin.
Tammikuun 7. päivä Virtatalossa aloittanut Solare on laadukas lounasravintola, joka panostaa maun ja tuoreuden lisäksi myös ruoan terveellisyyteen. Arkisin on tarjolla monipuolinen noutopöytä, johon kuuluu runsas salaattikattaus ja tuore leipä. Aulan kahvilassa on tarjolla pientä purtavaa ja erikoiskahveja.
Ravintolaa pyörittää Alces, jolla on pääkaupunkiseudulla yhteensä kahdeksan henkilöstöravintolaa. Alcesin taustalta löytyy kaksi tunnettua ravintoloitsijaa, Risto Pulkkinen ja Erkki Lahti, jotka kuuluvat Eerikinkadulla lähes 30 vuotta toimineen legendaarisen Corona-baarin osakkaisiin elokuvantekijäveljesten Aki ja Mika Kaurismäen ohella. Solaressa keittiötä pyörittää keittiömestari Harri Huuhko, joka on niin ikään tuttu nimi Helsingin ravintolapiireistä.
– Olemme lounasravintoloihin ja cateringiin erikoistunut toimija, jonka kantavana ajatuksena on tarjota laadukasta, terveellistä ja hyvää ruokaa. Lounaslistamme on todella monipuolinen, kaikille löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto, pitipä sitten liha-, kala- tai kasvispainotteisesta ruoasta, kertoo Alcesin kehityspäällikkö Johanna Jungell.
Kevyet vaihtoehdot ja kasvisruoka kasvattavat suosiotaan
Kasvisruoka kiinnostaa yhä useampia – myös niitä, jotka lukeutuvat sekasyöjiin eli tuttavallisemmin sekaaneihin. Etenkin lounaalla valinta painottuu yhä useammalla kasviksiin.
– Lounaalla halutaan syödä kevyemmin, jotta hyvä vireystila säilyy läpi työpäivän. Kasvisruoan suosiota voi selittää myös se, että itse ei olla niin hyviä keksimään kasvisruokia: on helpompi kokeilla niitä työpaikan lounaalla ja illalla sitten syödään perheen kanssa sekaruokavalion mukaisesti. Eniten meneekin sellaista kasvisruokaa, joka muistuttaa tuttuja suosikkeja, esimerkiksi kasvislasagne ja kasvispihvit ovat varmoja hittejä paikasta riippumatta, Jungell toteaa.
Kevyet vaihtoehdot näkyvät myös kokoustarjoiluissa. Joko smoothie vie voiton viineristä?
– Kyllä kokoustarjoiluissakin kevennetään. Enää ei kysytä pelkkää pullaa, smoothiet ja hedelmät kiinnostavat enemmän. Leipääkään ei välttämättä haluta, sillä pähkinät, myslit, jogurtti ja rahka ajavat saman asian. Mutta toki leipiä ja leivonnaisiakin yhä menee, ei maailma ole täysin mullistunut, Jungell kertoo.
Mukava lisä Myyrmäen lounas- ja pitopalvelutarjontaan
Virtatalossa kelpaa kokoustaa vaikka hieman suuremmallakin porukalla: ravintolassa on tilaa 350 hengelle, anniskeluoikeudet löytyy ja saliin saa järjestettyä vaikka tanssilattian. Uusittu auditorio ja komeat neuvottelutilat ovat tarjolla myös talon ulkopuoliseen käyttöön.
– Olemme panostaneet varausjärjestelmään, sillä tämä on kaunis talo ja ihanteellinen paikka juhliin, kokouksiin ja koulutuksiin. Pääkonttoritason kiinteistössä on useampi näyttävä tila erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tänne pääsee myös helposti omalla autolla ja julkisilla, Jungell kehuu.
Vasta muutaman viikon auki ollut lounasravintola ei ole vielä ehtinyt perehtyä paikallisten tuottajien erikoisuuksiin, mutta ovet ovat avoinna vantaalaisille ja myyrmäkeläisille pientuottajille.
– Mielellään käytetään ja kokeillaan paikallisia tuotteita, jos sellaisia löytyy ja ne sopivat tarjontaamme. Tervetuloa esittäytymään!
Ravintola Solaressa keitto + salaattilounas 8,40 € ja peruslounas 10,20 € (eläkeläisille 9 €). Ravintola on avoinna arkisin 10.30–14 ja aulan kahvila ma–to 7.30–16 ja pe 7.30–15 (aamiainen tarjolla klo 7.30–10).
Kuva: Ravintola Solaren porukka toivottaa kaikki Myyrmäessä työskentelevät ja asuvat herkulliselle lounaalle! Johanna Jungell kuvassa toinen vasemmalta ja Harri Huuhko ensimmäinen oikealta.
Voimmeko olla avuksesi tila-asioissa?
Yhteydenottolomake